YOUR SONG POWERED BY HUMANISM

In 2014 heeft onze dienst vanwege haar 50 jarig bestaan het project Your Song powered by humanism tot stand gebracht, een multimediale gebeurtenis in co-creatie gesponsord door de stichting Humanistisch Thuisfront. Your Song powered by humanism is een vorm van samenwerking, waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat van dit proces. Kenmerken van deze co-creatie zijn dialoog, 'common ground', enthousiasme, daadkracht en focus op het resultaat.

De verhalen van militairen zijn bij elkaar gebracht door humanistisch raadslieden bij Defensie en in samenwerking met de volgende artiesten in songs gevangen: Aniek Maren, My Favorite Scar, Joep van Geffen, Maame Joses, Coco Joans, Memru Renjaan en Debrah Jade, Brat Spitt en Pine Bluff. Het resultaat is een zevental songs van verschillende stijl gebaseerd op verhalen van militairen.

Heel veel mensen hebben vaak tegen een geringe vergoeding of puur vanuit enthousiasme bijgedragen aan het project. Researcher Sonja van der Sar tekende de verhalen op voor de website, illustrator Abe Borst gaf zijn vertaling van Your Song powered by humanism vorm in de collages, fotograaf Monique Mulder fotografeerde alle ontmoetingen behalve die van Coco Joans, deze werd vastgelegd door fotograaf Sander Heezen, fotograaf René Wouters verzorgde het fotomateriaal voor de bumper. De videocrew van Alex van Binsbergen waaronder Jolijn Nellestein, Roderick Kerstens, Thijs Linssen en Luc Vredegoor droegen zorg voor de bumper en de video's. Vormgever Cynthia Spence zette de puntjes op de i voor het Your Song logo. Your Song powered by humanism is co-creatie, projectbegeleider was Amy van Son.

Meer informatie is te vinden op www.your-song.nl